Hami-Hami ♥
Gondoltam, ha már szó volt a divatról, legyen egy kis figyelem az ételek körül is. Az ázsiai konyha igen érdekes és színes, Az íz kombinációk olyanok, mint a divatuk, korlátlan ^^Japán konyháról:
Japánban sokáig tabu volt a hús fogyasztás a buddhizmus elvei miatt. Ezután már csak egyes állatokat nem lehetett enni pl majmot, tyúkot, marhát, kutyát, lovat.
Japánok leginkább bentóban tálalnak. Ez arra szolgál, hogy a különféle ételeket szétválasszák és jól is nézzen ki. A leginkább fogyasztott ételük a rizs és a tészta.
Obento
Ramen
Koreai konyháról:
A hagyományos koreai ételek fő különbsége a sok kis
kiegészítő fogás (Banchan), ezek minden étkezésnél előfordulnak. Általában a rizses
ételeket, a levest és a kimchit (erjesztett, fűszeres zöldség) kísérik. A
koreai konyha évszázadonként változik. Télen a hagyományos ételek alapja
elsősorban a kimchi és egyéb ecetes-sós zöldségek, amelyet nagy kerámia edényben
tárolnak a föld alatt, az udvarokon. A koreai ételek készítése általában nagyon
munkaigényes. Na ők aztán igazi hagyományőrzők ételek terén.
Az sem mellékes, hogy ha egy koreai étteremben jársz, le kell venned a cipődet, mivel ők is - mint a japánok - tisztaság mániások.
Kimchi alap
Bulkogi
Kínai konyháról:
Egységes
kínai konyha valójában nem létezik. Az ország területe és sokszínű nemzetiségi
megoszlása miatt igen változatos és sok helyen eltérő módszerekkel, ételekkel
találkozunk. Mint a többi ázsiai országban itt is tradicionális étkezésen
alapul minden. Leginkább szénhidrátot (rizst és tésztát) és az ezt kísérő
kiegészítő anyagokat (húst, zöldséget, halat, töltött tésztát, tofut) esznek.
Főfogás abban az értelemben, ami nálunk van nincsen. Leves náluk nem előétel,
inkább az étkezés közben vagy végén esznek. A rizst tálalásnál külön csészébe
teszik.
Mézes bundás csirke
szecsuáni csirke
Indiai konyháról:
Az indiai
konyha leginkább erős, csípős ételekből áll. Ebben nagyon is hasonlít rá a
magyar konyha. A fűszerezés köztudottan növeli az étvágyat, segít az
emésztésben, ezért fontos is. Az indiaiakra jellemző, hogy a menüt túlfőzik így
biztosan baktériummentes. A vegetáriánus ételeik igen népszerűek az egész
világon. Minimum 25 féle fűszert használnak (hol találtak ennyit??) amit
ízlésesen adnak hozzá az ételekhez. Az indiaiak híresen édesszájúak, ezért nem
csoda, hogy az országba látogatók a rengeteg egzotikus desszertféleség,
szirupba mártott golyó és sütemény között válogatnak. Ezeket az édességeket
leginkább ehető arannyal és ezüst lapokkal borítják.
Csirke Biryani
Saláta raita
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése