Archívum

2012. szeptember 18., kedd


Hami-Hami ♥

Gondoltam, ha már szó volt a divatról, legyen egy kis figyelem az ételek körül is. Az ázsiai konyha igen érdekes és színes, Az íz kombinációk olyanok, mint a divatuk, korlátlan ^^

Japán konyháról:

Japánban sokáig tabu volt a hús fogyasztás a buddhizmus elvei miatt. Ezután már csak egyes állatokat nem lehetett enni pl majmot, tyúkot, marhát, kutyát, lovat.
Japánok leginkább bentóban tálalnak. Ez arra szolgál, hogy a különféle ételeket szétválasszák és jól is nézzen ki. A leginkább fogyasztott ételük a rizs és a tészta. 




Obento

Ramen

Koreai konyháról:

A hagyományos koreai ételek fő különbsége a sok kis kiegészítő fogás (Banchan), ezek minden étkezésnél előfordulnak. Általában a rizses ételeket, a levest és a kimchit (erjesztett, fűszeres zöldség) kísérik. A koreai konyha évszázadonként változik. Télen a hagyományos ételek alapja elsősorban a kimchi és egyéb ecetes-sós zöldségek, amelyet nagy kerámia edényben tárolnak a föld alatt, az udvarokon. A koreai ételek készítése általában nagyon munkaigényes. Na ők aztán igazi hagyományőrzők ételek terén. 
Az sem mellékes, hogy ha egy koreai étteremben jársz, le kell venned a cipődet, mivel ők is - mint a japánok - tisztaság mániások. 


Kimchi alap
Bulkogi

Kínai konyháról:

Egységes kínai konyha valójában nem létezik. Az ország területe és sokszínű nemzetiségi megoszlása miatt igen változatos és sok helyen eltérő módszerekkel, ételekkel találkozunk. Mint a többi ázsiai országban itt is tradicionális étkezésen alapul minden. Leginkább szénhidrátot (rizst és tésztát) és az ezt kísérő kiegészítő anyagokat (húst, zöldséget, halat, töltött tésztát, tofut) esznek. Főfogás abban az értelemben, ami nálunk van nincsen. Leves náluk nem előétel, inkább az étkezés közben vagy végén esznek. A rizst tálalásnál külön csészébe teszik. 
Mézes bundás csirke
szecsuáni csirke

Indiai konyháról:

Az indiai konyha leginkább erős, csípős ételekből áll. Ebben nagyon is hasonlít rá a magyar konyha. A fűszerezés köztudottan növeli az étvágyat, segít az emésztésben, ezért fontos is. Az indiaiakra jellemző, hogy a menüt túlfőzik így biztosan baktériummentes. A vegetáriánus ételeik igen népszerűek az egész világon. Minimum 25 féle fűszert használnak (hol találtak ennyit??) amit ízlésesen adnak hozzá az ételekhez. Az indiaiak híresen édesszájúak, ezért nem csoda, hogy az országba látogatók a rengeteg egzotikus desszertféleség, szirupba mártott golyó és sütemény között válogatnak. Ezeket az édességeket leginkább ehető arannyal és ezüst lapokkal borítják
Csirke Biryani
Saláta raita




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése